Foto: Maruja Limón

36 formacions musicals catalanes han participat a l’European Talent Exchange Programme (ETEP), el programa europeu d’intercanvi de talent en els darrers 8 anys. La presència catalana a l’ETEP és a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC).

Així, els grups participants han estat Mujeres, Muchachito Bombo Infierno, The Suicide of Western Culture, Za! (2012); Evripidis and his Tragedies, The Excitements, Za! (2013); Bongo Botrako, Headbirds, La Pegatina, Seward (2014);  Joana Serrat, La Sra. Tomasa, Maika Makovski, Mourn, Oso Leone (2015); beGun, CaboSanRoque, Núria Graham, Ocellot, Svper (2016); Beach, Bearoid, Olde Gods, Txarango (2017);  Mueveloreina, Museless, Odina, The Zephyr Bones (2018); Akkan, Boxinbox, Muyayo Rif, Pavvla, Tversky (2019) i Índiga, Maruja Limón, Tribade (2020).

UN ESPAI DE PROMOCIÓ I DISTRIBUCIÓ

L’European Talent Exchange Programme es va iniciar al 2003 amb l’objectiu de millorar la promoció i la distribució internacional de la música pop europea. Actualment a ETEP hi participen 130 festivals de 38 països, entre els quals el Mercat de Música Viva de Vic, el Primavera Sound i el festival VIDA.

Des de les referències més pures i ancestrals, fins les tendències digitals més futuristes, tot passant per la cançó, el folk, el pop, el free jazz, el flamenc, l’r’n’b, el math rock, els ritmes llatins i, fins i tot, la música contemporània, les músiques populars i modernes fetes a Catalunya compten, en l’actualitat, amb un planter ambaixador d’alta qualitat, amb vocació professional, així com amb voluntat exportadora.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram