El conseller d’Acció Exterior, Bernat Solé, ha assegurat aquest dijous que en cas que es repeteixin “situacions similars” com el presumpte assetjament sexual de l’excap de gabinet de l’exconseller Alfred Bosch el departament respondrà amb la “màxima celeritat” i la “màxima contundència”.

Durant la comissió d’Exteriors al Parlament, el conseller ha detallat una bateria de mesures per ser “impecables” i amb “tolerància zero” amb l’assetjament sexual. Solé ha dit que s’han tirat endavant nou línies d’actuació per “prevenir, detectar i actuar” conta els comportaments.

En concret, s’ha creat un punt d’informació i sensibilització a la intranet, s’ha designat una persona referent en la matèria i s’ha instal·lat bústies anònimes per a queixes.

Segons ha informat el Departament d’Exteriors en una nota de premsa, també s’ha creat un grup de suport, un pla de formació específic i obligatori, l’elaboració de material gràfic de difusió i sensibilització, la creació d’una bústia per la informació i consultes, també una bústia per alertes i queixes, anàlisi i millora del protocol d’intervenció contra l’assetjament sexual de la Generalitat i, per últim, l’ampliació del mètode d’avaluació de riscos psicosocials per introduir-hi l’assetjament sexual.