
Foto: La cuinera Ada Parellada, durant el confinament [ACN/Eloi Tost]
Ada Parellada és una de les cuineres de referència a Catalunya i propietària del restaurant Semproniana, a Barcelona. Durant molts anys ha impartit tallers de cuina i és molt activa en els mitjans de comunicació per a divulgar una alimentació saludable.
Ha publicat diferents llibres de receptes i és autora de la novel·la Sal de vainilla. El 2016 va ser guardonada per la Generalitat de Catalunya, amb la Creu de Sant Jordi, per la seva trajectòria en el sector de la restauració.
Venetia Johannes és escriptora i autora del llibre Nourishing the nation. Food as national identity in Catalonia (2019). És un relat etnogràfic de l’experiència quotidiana de la identitat nacional a Catalunya, utilitzant un objecte de consum quotidià essencial: els aliments.
Com a element crucial de la vida cultural catalana, el focus en l’alimentació proporciona una visió única de les realitats viscudes del nacionalisme català i de com els catalans experimenten i expressen la seva identitat nacional en l’actualitat.
La sessió es podrà seguir en directe pel canal de Youtube del departament d’Acció Exterior del Govern de la Generalitat.