“És un projecte que pretén posar en contacte el món laboral dels professionals catalans que viuen i treballen arreu del món”, així defineix el nou portal web Afersexteriors.com, el seu creador, l’informàtic Sergi Marzabal. “És una demanda que havia rebut des de diversos sectors professionals i ja és una realitat”, subratlla.

Aquest català de la vila de Gràcia de Barcelona, que viu a l’estranger des de fa més de 15 anys, ha posat en marxa Afersexteriors.com, qui deixa clar que “va més enllà d’una borsa de treball”. Aquesta possibilitat ja es contempla al projecte mare: Catalansalmon.com. “Hi ha una borsa de treball, amb ofertes i demandes”, explica Marzabal. El nou portal web fa un pas endavant. Permet la consulta de les ofertes laborals però, en tot, cas “qui hi vulgui aplicar, haurà de registrar-se obligatòriament”.

A l’hora d’accedir a l’Afersexteriors.com, la persones qui vulgui cercar una feina “pot crear un perfil d’interès segons aquell àmbit o sector que tingui preferència”. La plataforma et dóna accés a buscar feina, empleats, partners, informació comercial sobre un país o, fins i tot, aquells qui vulguin accedir a fer un voluntaritat a l’estranger.

CREAR SINÈRGIES I RECURSOS

A través d’aquesta plataforma l’informàtic barceloní subratlla que “volem facilitar l’intercanvi d’informació laboral entre els catalans que viuen a l’exterior, i engrescar als catalans que s’estan pensant fer el pas per viure i treballar a l’estranger”.

La prioritat és, segons Marzabal, “compartir experiències, crear sinergies, i generar recursos que resultin útils per professionals i per a empreses amb interessos de portes en fora del nostre país”. Ja hi ha empreses que han confirmat que publicaran perfils, tot i que el seu creador subratlla que “la branca més interessant és la que fa referència als partners. Encara està en desenvolupament i potser, aquest apartat serà de pagament. La resta serà de franc”.

NOVA CAPÇALERA DIGITAL

Amb Afersexteriors.com, Marzabal amplia el seu ventall de capçaleres digitals que “connecten la diàpora catalana arreu del món”. Ara fa 15 anys va estrenar-se amb el projecte Catalansalmon.com i ara també s’hi sumen, entre d’altres, Vullvotar.com o culersalmon.com.

Catalansalmon.com és una xarxa de més de 14.000 usuaris registrats en més de 450 webs en més de 140 països que posa en contacte catalans que viuen en diferents ciutats del món. Hi ha 100.000 usuaris catalans i catalanòfils. Ara, Afersexteriors.com pretén aplegar, també, el món empresarial català a l’estranger.