Font: Almirall

Almirall, amb seu a Sant Andreu de la Barca (Barcelona), ha arribat un acord amb Bioniz Therapeutics per comprar la companyia biofarmacèutica nord-americana per 55 milions d’euros, segons ha informat la firma a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

L’acord preveu que Almirall faci un pagament inicial de 13 milions d’euros que li doni l’opció a comprar els drets de BNZ-1, un producte en desenvolupament per tractar un tipus de limfoma cutani que no respon als tractaments i que també és eficaç contra l’alopècia areata, un trastorn capil·lar autoimmunitari sense tractaments aprovats.

Amb el finançament aportat, Bioniz completarà l’assaig clínic de fase 1 i 2. Si el resultat és positiu, la companyia catalana tindrà 60 dies per exercir l’opció de compra de tots els actius relacionats amb el BNZ-1.

Almirall ha comprat Bioniz Therapeutics per ampliar la seva cartera de productes en fase de desenvolupament en dermatologia mèdica amb l’objectiu d’abordar malalties desateses tant en oncodermatologia com en immunodermatologia.