Foto: Las Karamaba són una de les formacions musicals catalans que participen al festival de Groningen 2021

Els projectes musicals de Las Karamba, Los Aurora, Pinpilinpussies, Playback Maracas i Tarta Relena han estat seleccionats per formar part del programa artístic d’Eurosonic (ESNS), l’influent festival de Groningen (Països Baixos) i una de les trobades professionals de la música més importants d’Europa, que tindrà lloc en línia del 13 al 16 de gener de 2021.

La trenta-cinquena edició de l’ESNS serà 100% digital i en línia, degut a les restriccions per contenir la pandèmia de la Covid-19. Tot i això, el focus en Europa i el talent emergent serà més gran que mai. El festival posposa l’habitual focus per països per dedicar l’edició a tot el continent i potenciar les noves oportunitats de networking en línia entre els centenars de professionals que s’hi solen acreditar. Des de mànagers, bookers, programadors fins a artistes.

Enguany, l’escena musical catalana tindrà també més presència que mai al programa. A més dels concerts virtuals de les cinc bandes seleccionades, ESNS estrenarà en exclusiva el documental Ready to explode! Ready to export! (2021) produït per l’ICEC (Catalan Arts) amb l’objectiu d’amplificar la projecció internacional del talent emergent i de la música feta a Catalunya.

Escrit i comissariat per la periodista Marta Salicrú, experta en música moderna i directora de Ràdio Primavera Sound, el documental presenta la nova i vibrant escena catalana a través d’onze projectes prometedors i en un estadi idoni d’expansió: b1n0, EJ Marais, InnerCut, Las Karamba, Los Aurora, Marta Cascales Alimbau, Meritxell Neddermann, Pinpilinpussies, Playback Maracas, Tarta Relena i Vic Mirallas.

ACTUACIÓ DE MARUJA LIMÓN

A més, la banda catalana Maruja Limón, que va actuar a la darrera edició d’ESNS a Groningen, ha estat seleccionada per formar part d’una websèrie de 5 episodis produïda per ESNS.

Les inscripcions a ESNS21 ja estan obertes a través del web esns.nl a un preu reduït de 50€. L’acreditació donarà accés a tota la plataforma digital, que oferirà concerts en directe, conferències, presentacions, eines de networking i accés a la base de dades de professionals de la música. A més, s’obtindrà un descompte en l’acreditació de la propera edició 2022.