La delegada Anna Vives ha participat en la jornada GastrOli

La Denominació d’Origen Protegida (DOP) Terra Alta ha viatjat fins a Andorra per participar en l’acte GastrOli, on ha presentat el seu oli novell de l’última collita. L’Institut de Recerca i Tecnologia Alimentàries (IRTA) i la delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya a Andorra, Anna Vives, també hi han pres part. L’acte ha subratllat que Catalunya és, enguany, Regió Mundial de la Gastronomia.

La jornada ha servit perquè el president de la DOP Terra Alta, Josep Pere Colat, hagi exposat les qualitats de l’oli d’aquest territori i entrar en un mercat potencial com és l’andorrà. L’investigador de Fructicultura i la tècnica de recerca del projecte de cuina experimental d’olis de l’IRTA, Agustí Romero i Montserrat Jiménez, han tractat les diferents aplicacions de l’oli verge extra a la cuina en una sessió del tot divulgativa.

Durant la trobada, els xefs Carles Flinch, José Antonio Guillermo, Rodrigo Martínez i Jordi Grau han elaborat diferents plats utilitzant oli de la DOP Terra Alta. Alhora, sis productors de la comarca han mostrat el seu producte en un estand i han animat els hostalers i els restauradors d’Andorra a incorporar l’oli a les seves cartes i les ofertes gastronòmiques.

Els productes catalans es consoliden al mercat mexicà el 2024
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram