Trobada amb els representants de la Comissió de Coordinació i Desenvolupament Regional de l’Alentejo [Foto: Govern]

La Universitat d’Évora, situada a la regió de l’Alentejo (Portugal) celebrarà la festivitat de Sant Jordi i una setmana de la cultura catalana el novembre vinent. Ho organitza la delegació del govern català a Portugal. Aquesta és una acció més dels diversos projectes en l’àmbit cultural i acadèmic entre Catalunya i la regió portuguesa. Aquesta setmana, s’ha fet oficial aquest doble aconteixement cultural coincidint amb la visita de la directora general de la Generalitat, Anna Dotor, a Portugal.

Acompanyada pel delegat del govern català a Portugal, Rui Reis, Dotor s’ha reunit amb Ana Paula Amendoeira i Aníbal Reis Costa, vicepresidents de la Comissió de Coordinació i Desenvolupament Regional de l’Alentejo. El 2022, Elvas, un municipi de la regió de l’Alentejo, va acollir l’Aplec Internacional de la Cultura Catalana que promou l’Adifolk.

A banda de la trobada a Alentejo, Dotor i Rui Reis han mantingut altres contactes que serveixen per enfortir les relacions institucionals amb la República Portuguesa. Així, s’han reunit amb directora general d’Afers Europeus del Ministeri d’Afers Exteriors, l’embaixadora Helena Malcata,

La delegació del govern català a Portugal impulsa una setmana de la cultura catalana a la Universitat d’Évora

Encara en l’àmbit institucional, la comitiva del govern català ha visitat la Fundació Mário Soares i Maria Barroso, una entitat amb la qual la delegació del Govern a Lisboa ja ha organitzat diverses iniciatives, com ara un seminari sobre mitjans i transicions democràtiques a Catalunya i Portugal.

Així, un dels projectes conjunts que s’està treballant és un acte de commemoració del 50è aniversari de la Revolució dels Clavells, esdeveniment transcendental de la història portuguesa que va portar la democràcia al país. Dotor i Reis s’han reunit amb el director d’aquesta fundació Filipe Guimarães.

Aquesta fundació acull un dels més extensos i rellevants arxius polítics portuguesos del segle XX, que inclou documentació personal i política de Mário Soares i Maria Barroso, figures cabdals de la història democràtica recent de Portugal. Compta amb diverses col·leccions imprescindibles per al coneixement de la història de Portugal, d’Europa i del món, abordant temes com la transició democràtica i la construcció europea.

“Amb aquestes trobades reforcem el compromís del Govern amb els diversos projectes que tenim en marxa a Portugal en els diversos àmbits” afirma el delegat Rui Reis. “Els ponts existents entre els dos pobles són cada cop més sòlids gràcies a la consolidació de les relacions institucionals realitzada des de la delegació”, rebla el delegat.

La delegació del govern català a Portugal crea ponts amb la Universitat de Coïmbra
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram