Font: Delegació Govern USA

La consellera de Presidència de la Generalitat, Elsa Artadi, és a Nova York (Estats Units) participant en diversos actes i fòrums sobre la igualtat efectiva entre home i dona. La visita coincideix amb la presència d’una delegació del Consell Nacional de les Dones de Catalunya (CNDC) dins el marc de la Comissió per la Condició Jurídica i Social de la Dona (CSW).

Amb el lema Construïnt igualtat des de la participació, el CNDC – l’òrgan col·legiat de participació i consulta de l’Institut Català de les Dones que integra les representacions de les entitats que treballen en programes en favor de la igualtat i la promoció de la dona- celebra 30 anys de treball a Catalunya i 20 anys des d’un àmbit global.

Aquest dijous, la consellera de Presidència participa en l’acte del Consell Nacional de les Dones de Catalunya (CNDC) durant la CSW, sobre Els sistemes de protecció social, accés als serveis públics i infraestructura sostenible per a la igualtat de gènere i l’empoderament de dones i nenes‘.

La directora de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), Carme Gual, ha presentat la Declaració Agenda 2030 Feminista, l’activitat de llançament d’una aliança europea i llatinoamericana per als drets sexuals i reproductius. La iniciativa s’emmarca en el programa de cooperació que porten a terme Creación Positiva i l’Associació Drets Sexuals i Reproductius amb suport de l’ens català.

El CNDC també organitza un acte per visibilitzar la tasca d’aquest òrgan: intervindran la seva presidenta, Núria Balada; la primera presidenta de l’entitat, Joaquima Alemany; la vicepresidenta, Núria Ramon, i la vicepresidenta segona, Montse Pineda. I a continuació, celebrarà una taula rodona sobre Els principals reptes del CNDC per a l’empoderament de les dones i les nenes. A més, Artadi té previst a l’acte Women in Parliament que organitza la International-Parliamentary Union, i després assistirà a la conferència 2019 Women’s Empowerment Principles Forum.

En la matinada de dijous a Catalunya, Artadi ha presidit la recepció que la Delegació del Govern als Estats Units va oferir a les participants en aquest fòrum que vetllar igualtat efectiva entre dones i homes a nivell global. En l’acte hi va assistir, també, la delegada del Govern als Estats Units, Victòria Alsina.