L’Associació de Cambres de Comerç i Indústria del Mediterrani (ASCAME) i el centre tecnològic Eurecat han signat un acord per posar en marxa iniciatives conjuntes que contribueixin a mitigar les conseqüències econòmiques i socials de la pandèmia de la Covid-19 mitjançant la tecnologia i la innovació, amb especial atenció a la recuperació del teixit industrial i empresarial.

Així els equips de les dues entitats treballaran de forma conjunta en la preparació d’estudis sobre les previsions d’evolució de sectors com el turisme, la innovació, l’R+D, el tèxtil i les energies renovables a la regió mediterrània. A més, cooperaran en el disseny de productes com mascaretes, tests i altres materials sanitaris i llançaran projectes en el marc dels programes europeus per a la lluita contra la Covid-19.

El coordinador general d’ASCAME, Anwar Zibaoui, assegura que “tots els recursos s’han de posar al servei del Mediterrani, les seves economies i els seus pobles. Cal unir les voluntats, defensar els interessos convergents, apostar per una millor cooperació”.

El director general de negoci d’Eurecat, Miquel Rey, explica que “posem totes les nostres capacitats i infraestructures a disposició dels governs, empreses i organitzacions per dur endavant projectes que contribueixin a donar resposta a les prioritats sanitàries, econòmiques i socials que ha desencadenat la Covid-19”.

Eurecat és el principal centre tecnològic de Catalunya i la seva activitat es fonamenta en l’aportació de tecnologia diferencial per donar resposta a les necessitats d’innovació i impulsar la competitivitat del món empresarial. ASCAME representa el sector privat del Mediterrani, agrupant més de 300 Cambres de Comerç i Indústria i entitats similars de 23 països.