Foto: Agència Catalana de Turisme

Barcelona acollirà la cinquena edició de la Conferència sobre Cicloturisme i la xarxa EuroVelo que se celebrarà la tardor del 2021. La Federació Europea de Ciclistes ha triat la candidatura de Barcelona presentada conjuntament pel Govern, l’Ajuntament de la capital catalana, la Diputació, l’Àrea Metropolitana i la Federació d’Entitats per la Mobilitat amb Bicicleta de Catalunya (FEMBICI).

Barcelona ha estat escollida d’entre més d’una desena de candidatures presentades de la resta d’Europa. Es tracta del principal fòrum sobre cicloturisme a Europa i és una cita biennal que s’organitza des del 2012 per promocionar aquest turisme i impulsar el desplegament de la xarxa EuroVelo, formada per 15 rutes cicloturístiques que creuen Europa.

L’edició del 2020 s’ha posposat un any com a conseqüència de la pandèmia de la covid-19 i la designació de Barcelona es formalitzarà durant l’Assemblea General de l’EuroVelo, que se celebrarà el 6 d’octubre des de la capital catalana de manera telemàtica.

A Europa hi ha cada any uns 2.300 milions de viatges de cicloturisme i s’estima que el sector genera uns 500.000 llocs de treball. L’impacte econòmic total que produeixen es calcula en 44.000 MEUR, dels quals 9.000 MEUR són atribuïbles al turisme en sentit estricte, segons dades facilitades per Territori.