Foto: Barcelona Cultura

Bogotà, Buenos Aires, Mèxic i Barcelona inicien el projecte de col·laboració CIUDAD(ES) CULTURA a través del qual s’intercanviaran continguts digitals, amb la finalitat de fer de l’activitat artística i cultural “un ampli pont de solidaritat i integració”, com ha explicat l’ICUB.

A través d’aquesta plataforma es compartiran en línia continguts culturals d’una gran diversitat, posant-los a plena disposició de la ciutadania, no només en l’actual situació de confinament generalitzat, sinó també en un futur, ja que aquesta plataforma neix “amb la voluntat d’establir una aliança perdurable entre les ciutats”. La iniciativa es materialitzarà a través d‘una web dins de Barcelona Cultura on es lincaran els materials compartits per cada ciutat.

Amb un vídeo conjunt, els diferents responsables de cultura de cada consistori donen la benvinguda a la plataforma, posant en valor “la cultura com a instrument per crear ponts entre la ciutadania i les societats, l’agermanament cultural entre ciutats iberoamericanes a través de la xarxa i la suma d’aliances per reforçar la comunitat cultural global, tot caminant cap a un futur on la cultura esdevingui una eina per al benestar i la cohesió social”.

 

Hi participen Nicolas Montero, secretario de Cultura, Recreación y Deporte de Bogotá; Enrique Avogadro, ministro de Cultura de la Ciudad de Buenos Aires; José Alfonso Suárez Del Real, secretario de Cultura de la CDMX, i Joan Subirats, tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat de Barcelona.

Buenos Aires va crear el passat mes de març una plataforma en línia anomenada Cultura en Casa. Posteriorment, va convidar a compartir continguts la capital mexicana que, en aquest cas, va crear l’espai Capital Cultural en Casa.

S’hi pot trobar teatre, cinema, música, dansa, visites i exposicions virtuals, jocs i desafiaments, cursos i tallers, però també propostes especialment pensades per als infants, entre moltes altres propostes. Ara, Bogotà i Barcelona, s’hi sumen i amplien aquesta xarxa intercontinental de cultura amb majúscules.