
Una grua en marxa a les obres a l’antiga nau de Porcelanosa, enderrocada [Foto: Aina Martí / ACN]
La capital catalana va entrar per primera vegada al llistat el 2022, situant-se en la novena posició. Aquest any, la ciutat ha aconseguit la sisena posició, empatada amb Lisboa i per davant de Copenhaguen, Varsòvia i Frankfurt.
Londres i París han consolidat el seu lideratge com els llocs més atractius per invertir, amb una diferència substancial respecte al tercer lloc, Amsterdam. Berlín s’ha mantingut també a la quarta posició, seguida de Madrid, que escala posicions respecte el 2022.
Durant el 2022, Barcelona va captar 3.600 milions d’euros d’inversió i va consolidar la tendència a des del 2019, quan es va superar el llindar dels 3.000 milions.
Londres i París han consolidat el seu lideratge com els llocs més atractius per invertir
En termes generals, Espanya s’ha situat com a quart país més atractiu per als inversors europeus el 2023, tres posicions per sobre de l’any anterior. El Regne Unit ha aconseguit el primer lloc, seguida d’Alemanya i França.
En un context d’incertesa macroeconòmica, els inversors mantenen perspectives relativament bones per al 2023. La meitat espera que l’activitat inversora es mantingui estable o augmenti al llarg de l’any.
Per sectors, oficines es manté com el segment que més interès desperta a Europa en un context de tornada a l’oficina cada cop més consolidat. Concretament, un 29% dels inversors europeus es decanten per oficines, un 25% per residencial i un 23% per industrial i logístic.