La primera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, durant la trobada a Roma [Foto: Ajuntament de Barcelona]

Barcelona i Roma són dues de les grans ciutats europees que comparteixen el repte de fer front a la crisi habitacional, marcada per la manca d’habitatge assequible i digne i l’increment dels preus de lloguer. En aquest sentit, totes dues ciutats formen part de l’aliança europea Mayors for Housing, formada per quinze ciutats i liderada per Barcelona, amb l’objectiu de desenvolupar una agenda de treball conjunta que les situï en el centre de les polítiques estructurals per l’habitatge de la Comissió Europea.

Durant la reunió, han compartit les polítiques municipals relacionades amb els habitatges turístics, centrant-se en l’aposta de Roma per controlar la proliferació de caixes de claus d’apartaments turístics a l’espai públic. El govern municipal de Roma ha retirat més de 250 caixes i el seu objectiu és retirar-ne 200 per setmana a l’espai públic i sancionar les instal·lades en propietats privades sense l’autorització pertinent.

La primera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, ha assegurat durant la trobada que Barcelona i Roma “comparteixen el repte de garantir que les nostres ciutats continuïn sent habitables, i per això estem regulant i controlant els pisos turístics i prioritzant que els habitatges siguin per viure-hi”.

“Les ciutats estem canviant les regles del joc per fer front a l’emergència habitacional” ha assegurat Laia Bonet

“Les ciutats estem canviant les regles del joc per fer front a l’emergència habitacional: estem treballant perquè les ciutats estiguin al centre de les polítiques europees d’habitatge i perquè el dret a un habitatge digne sigui una prioritat a tots els nivells” ha afegit la tinenta.

En aquest sentit, els ha ofert la possibilitat de compartir l’experiència de l’Ajuntament de Barcelona en la regulació de les llicències turístiques mitjançant el Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics (PEUAT), aquest ha permès contenir el creixement dels allotjaments turístics legals a la ciutat i garantir que els habitatges es destinin a ús residencial.

A més, també els ha compartit com es desenvolupa l’activitat de detecció dels apartaments il·legals i el pla de treball per acabar amb els 10.100 habitatges turístics de la ciutat i destinar-los a ús residencial l’any 2028.

Bonet també ha participat en la Primera Conferència Internacional sobre Habitatge a Roma, on ha exposat el pla de treball del govern municipal per prioritzar l’habitatge i les accions per regular el mercat de l’habitatge i incrementar el nombre de pisos protegits públics a la ciutat.

L’alcalde Collboni, en la multitudinària manifestació a Roma: “Les ciutats són la primera línia de la democràcia europea”
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram