
Diversos usuaris a la Biblioteca Esquerra de l’Eixample-Agustí Centelles de Barcelona [Foto: Eli Don / ACN]
Gay ha explicat que Barcelona vol impulsar accions que reforcin la lluita contra la desinformació amb programes d’alfabetització mediàtica des de les biblioteques i programar clubs de lectura i intercanvi amb autors de les dues bandes de l’Atlàntic. En paral·lel, el consistori preveu mantenir amb recursos propis el programa inclusiu de l’American Space a la Biblioteca Ignasi Iglésias de Can Fabra.
Entre les ciutats agermanades dels EUA amb Barcelona destaquen Boston, San Francisco, Chicago o Los Angeles
L’Ajuntament també preveu crear un programa d’intercanvi de professionals entre la xarxa de biblioteques de Barcelona i les biblioteques d’aquestes ciutats. Alhora, es contempla també consolidar el vincle amb ciutats de la literatura com Seattle, Iowa o Buffalo.
“Barcelona és una ciutat amb una dilatada trajectòria de cooperació internacional i les aliances amb els EUA”, ha dit Gay, que ha explicat l’estratègia de la ciutat per reforçar les relacions amb algunes ciutats dels EUA en aquesta nova etapa de Trump.
Gay ho ha dit a la Comissió de Presidència de l’Ajuntament en resposta a una pregunta d’ERC que demanava al govern municipal quines accions té previstes en l’àmbit de les relacions internacionals per mantenir les aliances amb els Estats Units i alhora fer front a la possible retirada de més convenis nord-americans amb centres d’investigació o d’altres institucions de Barcelona.
Tot plegat després que els EUA amenacessin el mes passat en deixar el finançament de la Biblioteca Ignasi Iglésias de Barcelona per un projecte inclusiu. Un projecte que Gay ja ha dit que previsiblement es mantindrà amb recursos municipals.
Joan Morales, des de Califòrnia: “L’agermanament entre Barcelona i San Francisco no s’ha explotat com caldria”