El Barcelona Wine Week (BWW) creixerà un 38% en espai en la seva cinquena edició per reunir els 1.266 expositors que tenen previst presentar el seu producte entre el 3 i el 5 de febrer al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona. El saló ocuparà per primera vegada dos pavellons, amb un total de 10.000 metres quadrats d’exposició i un 33% més de cellers que l’any passat.
De fet, aquesta es preveu que sigui “l’edició més gran de la història” del BWW, on grans marques i petits productors es donen cita per créixer i entrar en mous mercats. Segons l’organització, enguany hi haurà més de 770 compradors internacionals de països estratègics d’Europa, els Estats Units, el Canadà, Mèxic o el Japó, entre d’altres.
El saló, que ocupa els pavellons 1 i 8 del recinte de Montjuïc comptarà amb un centenar de cellers mitjans i petits agrupats en 81 denominacions d’origen, com les del Priorat, Cava, Ribera del Duero o Rioja, així com més de 900 petits projectes i microcellers d’arreu d’Espanya. A més, hi ha expositors confirmats de grans marques com Torres, Vallformosa, Freixenet, Raventós Codorniu o José Pariente, entre d’altres.
El saló ocuparà per primera vegada dos pavellons, amb un total de 10.000 metres quadrats d’exposició
Segons les dades presentades per la directora d’Indústria Alimentària d’ICEX, María Naranjo, Catalunya registra fins al novembre del 2024 un augment del 7% del valor de les exportacions del sector, malgrat una caiguda del 12% en el volum. De fet, Catalunya és la primera comunitat exportadora de vi en valor, i la segona en volum.
Durant el Barcelona Wine Week hi haurà un ampli programa de tastos i ponències, entre els quals hi ha els que faran Raúl Pérez (El Bierzo), per a molts l’enòleg més influent d’Espanya, o Fernando Mora (Bodegas Frontonio), Master of Wine i elaborador d’algunes de les garnatxes més reputades del món. Sobre els secrets de les vinyes velles també en parlaran reconeguts experts com Doug Frost, Master of Wine i Master Sommelier, o Fernando Mayoral (Millor sumiller d’Espanya 2024).
Per primera vegada, BWW acollirà el lliurament dels premis “Estrella” a les millors cartes de vins de bars i restaurants d’Espanya, organitzats per la guia Star Wine List, i el concurs Millor Sommelier de Catalunya. També serà l’escenari del I Fòrum Internacional d’Enoturisme, organitzat per l’Agència Catalana de Turisme (ACT) i centrat en projectes de referència mundial, com ara els de Bordeus, Porto o la Xina.
Barcelona Wine Week: l’aparador per excel·lència del vi català