Foto: ACN

Amb motiu de la Diada de Sant Jordi, Bay Area Catalan, l’associació de catalans de la Badia de San Francisco (Estats Units), ha posat en marxa una campanya d’intercanvi de llibres en català a distància. La iniciativa és la versió en anglès del Bookbox (caixa literària).

“Es tracta que els participants facin córrer llibres que ja s’hagin llegit i els faci il·lusió rebre’n de ‘nous'”,  assegura a Exterior.cat, la traductora Aïda Garcia Pons, una de les promotores. “Els llibres seran nous per qui els rebi, però no necessàriament per qui els envia”, subratlla.

En aquest sentit, afegeix que “no es tracta de comprar llibres, es tracta de reciclar i donar vida als llibres que ja tenim per casa però que pel motiu que sigui no volem conservar a les prestatgeries”.

Com participar-hi

Per a participar-hi cal inscriure’s el googlesheet (nom, localitat i núm. de mòbil). Per a fer-ho, cal posar-se en contacte amb els perfils @Elsnotraduits (Twitter) o @totllegint (Instagram) i així us lliuraran l’accés per a fer la inscripció.

Garcia Pons explica el seu funcionament: “la persona que hi ha al número 1 envia una capsa de quatre o cinc llibres al número 2. Aquest la rep, escull els que vol i n’afegeix la mateixa quantitat. O sigui, que la caixa continua tenint el mateix nombre de llibres, però ara n’hi ha de diferents”, diu.

Així, el número 2 envia la caixa al número 3 i, aquest, segueix sucessivament. “L’última persona de la llista envia la caixa a la primera. I es tanca el cercle”, apunta. L’adreça per enviar la caixa es podrà localitzar al googlesheet de la persona que va al seu darrere. “Caldrà que se li enviï un missatge de Whatsapp per privat”.

Les persones que hi participin poden incorporar llibres en anglès, tot i que la prioritat és compartir llibres en català. L’enviament als Estats Units s’hauran de fer a través de la tarifa Media Mail. 5 llibres té un cost de 8 dòlars.