Font: Institut del Cava

Bèlgica, França i la Xina han estat mercats d’extraordinari creixement de les exportacions de vins catalans en valor des de l’any 2008 amb ritmes que en els tres casos superen el 10% anual. En termes de volum, han crescut extraordinàriament a la Xina, Bèlgica i Mèxic. Catalunya exporta un 64% en relació a la seva producció.

Dels 15 primers mercats de destí del vi català, els qui paguen millor per litre son: Suïssa, Canadà, Estats Units, Noruega, Finlàndia i Japó. Alemanya, primer destí tant en volum com en valor ens paga per sota del preu mitjà al que comercialitzem al món. Les cinc primeres destinacions de les exportacions catalanes de vi, Alemanya, EEUU, Bèlgica, Regne Unit i França, suposen el 54,68 del total del valor de vendes el 2018.

Catalunya ha mantingut un volum d’exportacions estable en els últims anys, però generant rècords constants de facturació, gràcies a un creixement sostingut dels preus mitjans. El vi de Catalunya continua marcant tendència arreu del món i s’ha convertit en el tercer sector agroalimentari del país amb un volum de negoci anual proper als 1.200 milions d’euros anuals.

El sector a Catalunya l’agrupen més de 600 cellers embotelladors, 8.359 viticultors i una superfície inscrita de les DO catalanes de 42.822 hectàrees. Computa més de 4.800 treballadors, però el total del sector ocupa més de 25.900 treballadors, ja sigui a la vinya, als cellers o al sector serveis.

UNA JORNADA ENTRE EMPRESES I COMPRADORS

El dies 5 i 6 de juny tindrà lloc el Wines & Cava Business Forum, un esdeveniment que posa en contacte les empreses catalanes amb compradors de mercats tercers. En aquesta segona edició, les empreses catalanes del sector vitivinícola podran presentar les potencialitats de Catalunya com a hub gastronòmic i agroalimentari a més d’una trentena de compradors de 15 mercats estratègics.

Aquestes intervencions tenen com a objectiu presentar als compradors internacionals les potencialitats de Catalunya com a hub gastronòmic i agroalimentari, i donar cobertura a les empreses catalanes que posteriorment iniciaran les rondes de reunions.

És previst un tast de vins elaborats amb diferents varietats autòctones de Catalunya, sota el títol Wine diversity in Catalonia. La jornada la promouen el departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, conjuntament amb Incavi, Pimecava, l’Institut del Cava i l’Associació Vinícola Catalana.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram