Foto: El conseller Solé, atenent als mitjans de comunicació [Generalitat]

El conseller d’Acció Exterior, Bernat Solé, ha fet una crida a la normalitat pel que fa a l’activitat econòmica internacional i el turisme. “La situació sanitària al conjunt del país és de plena normalitat i, per tant, les portes del país segueixen obertes” ha recordat, després del confinament perimetral de la comarca del Segrià. La mesura restrictiva afecta un total de 209.000 persones, residents en 38 municipis diferents.

“El Govern ha actuat amb diligència justament per evitar que les dades de Lleida es puguin traslladar a altres punts del territori”, ha declarat. Segons Solé, confinant la zona afectada s’evita una possible propagació del virus o la possible aparició de nous brots en altres territoris. “Catalunya ha actuat, des del primer dia, amb sentit de responsabilitat i prioritzant sempre la vida i la salut de les persones”, ha recordat el conseller.

Solé ha insistit que “en cap cas suposa l’aturada de l’activitat econòmica” i que “les restriccions que s’han imposat afecten sobretot la mobilitat de persones” però es permet l’entrada i sortida de la comarca a treballadors, tant essencials com no essencials, i també per a qualsevol altra activitat econòmica.