Font: Fundació Joan Brossa

Fins el 7 de març, Bogotà (Colòmbia) acull l’exposició ‘La xarxa al bosc. Joan Brossa i la poesia experimental, 1946-1980’ comissariada per Eduard Escoffet i Lucas Maldonado amb al suport de la Fundació Joan Brossa i de l’Institut Ramon Llull. La mostra es pot veure a Local B.

L’exposició es presenta com una introducció a la vida i obra de Brossa que mostra els treballs poètics i pictòrics. El proper divendres 28 de febrer (8 pm) amb un espectacle de màgia amb Waldo Urrego i María José Sarmiento. El 4 de març hi haurà la proposta ‘Charlan Brossa’, amb Antonio Caro i Eduard Escoffet.

El període de l’exposició —de 1946 a 1980— ve determinat per l’aparició a París del lletrisme, que va organitzar la seva primera activitat pública el gener de 1946, i l’inici d’una dècada, la de 1980, en què Brossa començarà a ser àmpliament reconegut.

Entre aquests dos anys, poetes de tots els racons d’Europa i Amèrica exploren noves vies per fer dialogar la poesia amb les eines i els llenguatges del present. És també en aquest període quan es multipliquen els grups, revistes, festivals i plataformes que acaben conformant una xarxa gairebé infinita que traspassa fronteres i que fa circular poemes visuals, concrets i sonors en tota mena de suports, sovint efímers i de baix cost.