Font: Generalitat de Catalunya

El conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, ha valorat la intenció que la cap de l’oposició del Govern, Inés Arrimadas (Ciudadanos) té de viatjar, aquest diumenge, fins a Waterloo (Bèlgica) per parlar amb l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont. Arrimadas va fer aquest anunci, ahir al vespre, assegurant que vol dir-li a Puigdemont que “a Catalunya no hi ha cap república”.

Bosch ha assegurat que la visita d’Arrimadas a Waterloo “totes les accions destinades a recordar que tenim presos polítics i exiliats ajuga a explicar la realitat. I la visita d’Arrimadas ajudarà a visualitzar que hi ha exiliats”. El titular d’exteriors ha afegit que “si Ciutadans i Inés Arrimadas volen internacionalitzar encara més aquesta situació injusta que es troben moltes persones no em sembla malament”. Les declaracions les ha fetes després d’una trobada amb la taula de coordinació contra la corrupció que promou el departament de Transparència del Govern.

En aquest sentit, Bosch ha considerat que “és molt important mantenir les relacions coordials possibles, especialment amb els adversaris polítics. Em sembla correcte que ho vulgui fer Arrimadas anant a Waterloo”. D’altra banda, el titular d’exteriors s’ha reunit amb el belga Karl-Heinz Lambertz, president del Comitè Europeu de les Regions (CDR). Lambertz s’ha interessat per la defensa de la democràcia i els drets civils i per la situació dels presos polítics.