Font: Casal Català de Brussel·les

El Casal Català de Brussel·les va obrir, dissabte, els actes de celebració del 90è aniversari amb el concert ‘Música i exili’ al Bozar. Un dels moments més emotius va ser la interpretació de l’Estaca, de Lluís Llach, on es va desplegar una bandera estel·lada des del públic.

El concert va estar dedicat als compositors catalans que van patir l’exili o van ser castigats per escriure sarsueles en català. En el concert hi van assistir dos dels polítics catalans exiliats actualment a Brussel·les: Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig. A més, del cantant Valtònyic i Adrià Carrasco.

Els intèrprets van ser Jordi Codina (guitarra), Núria Comorera (violoncel), Eulàlia Ara (soprano), Josep Maria Escribano (piano) i Hélène Giraudier (soprano). Durant l’acte es va desvetllar el guanyador del concurs del logotip del 90è aniversari de l’entitat que va recaure a Narcís Cabré Barreras, de la Ràpita del Penedès (Alt Penedès).

El 6 de novembre de 1930 Francesc Macià i Ventura Gassol van fundar el Casal Català de Brussel·les. Durant aquests mesos un seguit d’actes recordaran els 90 anys de catalanisme al cor d’Europa.