Aquest dijous 10 d’octubre (19 hores) tindrà lloc l’estrena de l’exposició ‘Carles Rahola. A republican life, que pretén posar en relleu un exemple de lluita democràtica. En la inauguració hi ha assistiran el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i la delegada del Govern davant la Unió Europea, Meritxell Serret.

Carles Rahola i Llorens (Cadaqués, 1881-1939) va ser periodista, escriptor, historiador i polític gironí que va ser executat per les tropes franquistes en un dels episodis més traumàtics de la Girona contemporània. Vuitanta anys després, aquest fet segueix eclipsant la trajectòria vital de Rahola.

Rahola es va iniciar en el món literari a l’entorn d’un grup de joves intel·lectuals del qual formaven part Xavier Monsalvatje, Prudenci Bertrana, Miquel de Palol, entre altres. Tot i que no va militar en cap partit polític, el 1932 va arribar a ser el màxim representant del govern català a les comarques de Girona, com a delegat de la Generalitat.

Un cop finalitzi l’acte, s’oferirà una cata de productes sota el segell de qualitat agroalimentària Girona Excellence. Els assistents hauran de confirmar la seva presència a través del correu [email protected] L’acte tindrà lloc a l’espai Catalunya Europa de la delegació del Govern a Brussel·les (rue de la Loi / Wetstraat, 227).