Font: Casal Català de Brussel·les

El Casal Català de Brussel·les (Bèlgica) ha obert una convocatòria per a la contractació d’un coordinador d’oficina a mitja jornada. Els interessats poden presentar-s’hi fins el 23 de setembre a través del correu electrònic [email protected]

La figura de coordinador d’oficina del Casal Català de Brussel·les s’ocuparà de la gestió administrativa, organització i suport als actes culturals i gestió del web del casal. Entre els requisits dels aspirants, cal que tinguin habilitats comunicatives i la possibilitat de donar classes en català.

El Casal Català de Brussel·les és l’entitat que agrupa als catalans de Bèlgica i a tots aquells interessats a descobrir i promoure la realitat social i cultural de Catalunya. Des del seu naixement, ha dut a terme una intensa tasca de defensa de la identitat catalana i de promoció de la cultura catalana a l’exterior.

Brussel·les ha estat un lloc estratègic per a diversos catalans exiliats. Així va fundar-se el Casal Català, l’any 1930, fruit de l’exili de Francesc Macià i Ventura Gassol, arran dels Fets de Prats de Molló de 1926. Des de Brussel·les, Macià va continuar la seva tasca política d’oposició a les dictadures dels generals Primo de Rivera i Berenguer, fins que, el febrer de 1931 el govern va autoritzar el seu retorn a Catalunya.

Actualment hi són exiliats, l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont i els exconsellers Toni Comín, Lluís Puig i Meritxell Serret.