Font: Catalans UK

Carmina Munté és la nova presidenta de CatalansUK, el Casal Català de Londres i agafa el relleu de Jordi Giudici, qui ha estat al capdavant de l’associació en els darrers tres anys i que aplega una munió de catalans residents al Regne Unit. El traspàs es va oficialitzar diumenge durant l’assemblea ordinària.

A més de Munté com a presidenta, la nova junta de CatalansUK està formada per Natalia Villazan, com a secretària i Júlia Strubell, com a tresorera. Com a vocals hi formen part Jofre Comas (festes populars), Marc Morera (esdeveniments culturals), Marc Escolar (activitats esportives), Jofre Comas (Professional / Catalan Professional Network UK) i Núria Muñoz (Escola catalana).

Durant l’assemblea, Giudici va passar balanç de les activitats que ha fet l’associació durant el 2019 mentre que Munté va exposar les conclusions de la Trobada de comunitats catalanes d’Europa que va tenir lloc a Vitòria, el setembre passat.

Giudici tanca la seva etapa al capdavant de Cataluns UK després de rebre un dels premis Josep Maria Batista i Roca–Memorial Enric Garriga Trullols, que reconeix la tasca en el mateniment de la llengua catalana en la seva àrea de residència i en la projecció de la llengua i cultures catalanes, de Catalunya o del fet nacional català.