Aquest any Catalan Films, la marca d’internacionalització de l’audiovisual català del Departament de Cultura, celebra enguany el seu 35è aniversari. L’aniversari va acompanyat d’una renovació de la seva marca corporativa i d’una campanya promocional, 35 years sharing spoilers worldwide, amb la qual es vol posar en valor l’objectiu de Catalan Films: constituir-se com a interlocutor de la indústria internacional i catalana, i donar a conèixer les noves produccions audiovisuals catalanes i les seves empreses.

A més, al llarg de 2021, Catalan Films organitzarà diverses accions per celebrar l’efemèride. Entre aquestes hi ha la publicació d’un llibre que recollirà les mirades cap a la indústria audiovisual catalana dels responsables dels principals festivals i mercats internacionals amb qui ha creat vincles i complicitats durant aquests anys.

El Departament de Cultura destaca que, al llarg de la seva trajectòria, Catalan Films s’ha erigit com un interlocutor clau per als agents de la indústria internacional, a banda d’acompanyar i donar suport a les empreses catalanes del sector audiovisual per a la seva internacionalització, establint lligams locals, nacionals i internacionals i promovent la presència de productes i empreses catalanes a mercats i festivals d’arreu.

Durant aquests 35 anys, Catalan Films ha desenvolupat una tasca de prescripció dels mercats i els festivals més rellevants del moment per a la indústria catalana, i ha realitzat accions de promoció de la participació dels films catalans en certàmens internacionals, ha organitzat delegacions de productors i empreses a mercats, ha fomentat la coproducció i la distribució, i ha donat suport a les pel·lícules i el talent seleccionat en els festivals internacionals d’arreu del món.