Font: Generalitat de Catalunya

Catalunya té un llegat patrimonial molt ric que està preservat en diverses institucions i entitats del país. El portal Catalan Music Heritage (Patrimoni Musical Català), impulsat pel Centre Robert Gerhard del departament de Cultura, amb la col·laboració de L’Auditori i del Museu de la Música de Barcelona, serà una eina imprescindible per a la visualització en línia del patrimoni musical català.

El portal permet accedir, per primera vegada, a milers de partitures directament imprimibles, exemples enregistrats o audiovisuals, informacions sobre compositors i músics, catàlegs d’instruments, i enllaços amb repositoris d’enregistraments orals.

Així es dona resposta a una necessitat nacional, i facilita l’accés i el coneixement del patrimoni català a dins el país i, sobretot, a nivell internacional. El web, en català i anglès, compta actualment amb 400 entrades, però s’anirà enriquint amb nous continguts fins arribar al miler d’entrades.

Obert a tothom, Catalan Music Heritatge serà una eina de gran utilitat per a compositors, músics, investigadors, professors, estudiants, així com conservatoris, escoles de música, entitats i institucions interessats en descobrir el patrimoni musical; i s’ampliarà de forma progressiva a partir de les digitalitzacions de col·leccions públiques i privades.

La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga ha destacat que es tractat “d’una nova eina que afavoreix la difusió internacional del patrimoni musical català”. Vilallonga ha afegit que el portal té moltes virtuts, com ara donar visibilitat a les dones compositores, intèrprets, pedagogues.

El Centre Robert Gerhard va ser creat el 2008 pel Departament de Cultura i té la seu a L’Auditori de Barcelona. La seva missió és promoure i difondre el patrimoni musical català, i facilitar-ne l’accés a tots els agents socials.