L’Associació Catalans a Roma ha programat un seguit d’activitats culturals virtuals mentre la pandèmia sanitària de la Covid-19 manté Itàlia confinada. Amb el suport de l’Institut Ramon Llull, la programació inclou la projecció de quatre pel·lícules i tres llibres, tots en català.

El 21 de maig es farà la projecció del film ‘La vida sense la Sara Amat’, dirigit per Laura Jou; el 28 de maig serà el torn d’El Viatge de la Marta’, de Neus Ballús, amb Sergi López, Elena Andrada i Ian Samsó; el 4 de juny, es projectarà ‘Les perseides’, d’Alberto Dexeus i Ànnia Gabarró i l’11 de juny, acabarà amb ‘Els dies que vindran’, de Carlos Marqués-Marcet, una apassionant història de David Verdaguer i Maria Rodríguez.

El 18 de juny tindrà lloc una sessió virtual sobre l’obra ‘La salvatge’ (Elegia de Dolores Mendoza), de Isabel Cara Simó, guanyadora del Premi Sant Jordi de novel·la 1993. El 2 de juliol s’ha programat ‘Un lloc entre els morts’, de Maria Aurèlia Capmany, Premi Sant Jordi, el 1968.

Les sessions virtuals es projectaran a través de Zoom i és previst que incloguin debats dels films i els llibres programats.