Font: Catalansalmon.com

La plataforma Catalansalmon, impulsada per Sergi Marzábal, ha superat els 15.000 usuaris. Són catalans residents a l’estranger registrats en “una xarxa mundial per a posar en contacte els catalans que viuen per tot el món, de manera ràpida, eficient i de franc”. Aquesta és la seva carta de presentació d’un portal que s’ha convertit en una “eina de capçalera” per als catalans i catalanes d’arreu del món.

En marxa des de fa 17 anys, actualment compta amb una distribució de 476 webs en línia arreu del món que manté connectades més de 15.000 catalans de 146 països. Des Dublin -la primera en marxa- fins Alaska (Estats Units) -l’última-, la representació de catalans arreu és molt àmplia. Així, ha recopilat gairebé 100.000 contactes de catalans d’arreu del món.

“Hem ajudat milers de catalans que viuen a l’exterior a trobar contactes, a compartir qüestions, a resoldre problemes i moltes coses més de manera totalment altruista”, subratlla Marzábal.

Catalansalmon ha desenvolupat projectes i iniciatives sempre encarades a donar suport la comunitat catalana de l’exterior. Així, gestiona o forma part de més de 250 grups de Whatsapp de comunitats catalanes d’arreu del planeta. Dels quals, els grups també s’apleguen per especialitats temàtiques: de gastronomia o culers passant per docents o emprenedors. També ha promogut seminaris gratuïts de temàtiques d’actualitat impartits per experts catalans reconeguts en diversos àmbits professionals.

Un dels projectes més sol·licitats és el ‘Mainada: Eines i material en català per als catalanets al món’, que famílies i docents comparteixen material per als infants catalans residents a l’exterior amb l’objectiu que convisquin amb la llengua. De tots els webs actius, la plataforma acumula més de 93.000 usuaris fixes.

Catalansalmon vol acabar sent l’ambaixada virtual dels catalans al món, oferint un servei de valor i qualitat tant a persones, institucions i empreses de Catalunya.

Campanya de donacions

Durant 17 anys de funcionament, Catalansalmon s’ha finançat mitjançant les butxaques dels seus administradors perquè, segons assenyalen,”no té publicitat ni rep subvencions”. Per això, la plataforma ha iniciat una campanya de donacions que serveixin per cobrir les despeses.

Aquells qui vulguin aportar una donació ho poden fer de forma virtual o mitjançant paypal.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram