Stand de Catalunya al WTM 2024 de Londres [Foto: Albert Segura / ACN]

Catalunya participa aquesta setmana al World Travel Market (WTM) de Londres, una de les fires turístiques més importants del món, per incrementar la capacitat d’atracció del visitant britànic amb valor. L’espai acull una trentena d’empreses, 23 de les quals privades, per ‘incrementar el volum de turistes del Regne Unit, que suposa el segon mercat emissor a Catalunya i el tercer en despesa.

L’objectiu és adreçar-se a un perfil allunyat del concepte de turisme de borratxera i captar aquell visitant que té consciència de què visita, amb un ampli ventall de possibilitats i activitats per a configurar la seva estada. Segons dades de l’Agència Catalan de Turisme, el 40% del turista britànic es mou a través de turoperadors.

Catalunya participa a la fira londinenca amb un estand propi a la secció d’Europa. Tot just arrencar la primera jornada, els integrants de la delegació catalana s’han desplaçat a l’estand d’Espanya, on s’han trobat amb els integrants d’altres comunitats per fer un minut de silenci en record de les víctimes de la dana al País Valencià.

L’estand català concentra una trentena d’empreses per captar turoperadors, que aporten el 40% del visitant del Regne Unit

La presència de Catalunya busca consolidar xifres com les registrades al 2019, amb uns 2 milions de turistes procedents del Regne Unit, xifra a la qual s’hi acosten els 1,8 de 2023. “És interessant veure la seva despesa, que ha augmentat, i no es pot repercutir només en la inflació o el canvi de tipus, hi ha un augment real de la despesa”, explica la directora de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), Arantxa Calvera.

De fet, la despesa mitjana d’un turista britànic l’any 2019 era de 202 euros diaris, mentre que a dia d’avui és de 217: “És un augment significatiu”, assegura Calvera, que destaca que ara mateix el tipus de canvi beneficia el visitant del Regne Unit.

De la mateixa manera, defugen del turisme de borratxera que sovint s’ha associat al visitant britànic, amb una proposta àmplia i complementària que va més enllà de l’oferta que pot oferir la ciutat de Barcelona, la Costa Brava o la Costa Daurada, per obrir el ventall de possibilitats que ofereix el país. Això s’aconsegueix amb altres activitats vinculades a l’enoturisme, els esports de muntanya o l’oferta de neu del Pirineu, entre d’altres.

En aquesta línia, han detectat que hi ha una tendència a la desestacionalització, en gran part gràcies als esforços fets per ampliar l’oferta, incrementant els mesos d’arribada de visitants des del juny a l’octubre: “Aquest cap de setmana encara s’han registrat visitants del Regne Unit”, afegeix Calvera.

Les exportacions catalanes al Regne Unit superen els nivells previs al Brexit
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram