El secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania del Govern català, Oriol Amorós ha plantejat a altres  regions a sumar-se a la xarxa europea de territoris per la interculturalitat. Ho ha fet a Brussel·les en una conferència per intercanviar idees i sobre la inclusió de persones migrades, tant en l’àmbit municipal com regional.

En la sessió inaugural de la conferència Go Local: supporting Regions, cities and rural areas in Migrants Integration”, el secretari ha presentat les polítiques que s’implementen a Catalunya, com a model que pot ajudar altres territoris a construir societats “més cohesionades i acollidores”.

En aquest context, Amorós ha convidat a les regions a sumar-se a la xarxa que Catalunya va presentar, també a Brussel·les fa un mes enrere, juntament amb representants de dotze regions d’Espanya, Suècia, Àustria, Bèlgica, Regne Unit i Itàlia.

D’altra banda, també ha reclamat que l’agenda europea ampliï el seu interès i els recursos destinats a les polítiques d’inclusió i gestió de la diversitat i ha remarcat “la importància” dels governs subestatals en la inclusió de les persones immigrades, atès que tenen les competències “clau” en aquest procés: educació, ocupació, serveis socials i salut.

A la jornada, hi han participat, entre altres, els alcaldes d’Amsterdam, Rutger Groot Wassink, i Bolonya, Virginio Merola; així com Annika Annerby Jansson, presidenta de la regió sueca d’Escania; el territori de la UE que més refugiats per càpita ha rebut en els darrers dos anys.