Foto: Open Government Partenrship

Catalunya és, d’aquest migdia, nou membre de l’Open Government Partenrship (OGP) la xarxa internacional de govern obert. La petició d’accedir-hi va fer-la el juliol passat el Govern català a través del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència. L’OGP compta amb un grup de 146 integrants que aglutina governs, estats i societat civil a nivell mundial.

El conseller Bernat Solé, ha assegurat que l’entrada de Catalunya a l’OGP “ens situa com a un exemple internacional de primer nivell en el foment de valors tan fonamentals com la transparència, la lluita contra la corrupció o l’apoderament de la ciutadania”.

Per la seva banda, el secretari de Transparència i Govern Obert, Jordi Foz, ha reiterat que “Catalunya vol ser referent en qualitat democràtica, govern obert i integritat pública”. I ha afegit que “el fet de formar part de l’OGP enriqueix a la ciutadania i a les administracions públiques catalanes amb les millors pràctiques internacionals”.

La candidatura catalana ha comptat amb un ampli suport del territori i la ciutadania. Concretament, han mostrat el seu suport la Xarxa de Governs Transparents – que inclou les quatre diputacions i entitats municipalistes, el Consorci AOC, Localret, l’AMB i CSITAL – així com diferents ajuntaments del país.