Foto: Freepik

Del 12 al 16 d’abril, Catalunya tornarà a ser la capital europea de les tecnologies de cadena de blocs (blockchain) en acollir la cinquena edició -la segona en format telemàtic- de l’European Blockchain Convention (EBC). Comptarà amb 120 conferenciants i prop de 2.000 assistents.

La presència de Catalunya compta amb el suport del Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat en el marc de l’Estratègia Blockchain de Catalunya per potenciar l’ecosistema blockchain del país i promoure l’adopció d’aquesta tecnologia.

Com en l’anterior edició telemàtica, el congrés constarà d’un conjunt de conferències en línia a càrrec d’experts en tecnologies blockchain aplicades a diferents sectors, i disposarà d’una plataforma virtual de networking per facilitar el contacte entre tots els participants en la qual hi haurà una zona d’expositors per a empreses.

En aquesta segona edició virtual de l’EBC, les temàtiques principals que es tractaran són els mercats i la regulació dels actius digitals, les monedes digitals dels bancs centrals o les plataformes basades en blockchain per al sector de la salut.

7 empreses catalanes presents

Hi participaran 7 empreses catalanes, el centre tecnològic i2CAT i el propi Departament. Les empreses participants són: BeChained, Blockchain Institute & Technology, Brickken, éKratos, Enchainté, Hashing DNA i Vottun.

A més, el director general d’Innovació i Economia Digital, Dani Marco, participarà en el congrés virtual com a keynote de la sessió del divendres, 16 d’abril, amb una conferència sobre com pot ajudar la tecnologia blockchain en la disrupció digital dels governs, posant com a exemple el cas de Catalunya i l’aposta del Govern per aquesta i altres tecnologies digitals avançades.

L’European Blockchain Convention reuneix els principals experts en aquest sector a escala internacional per debatre sobre l’aplicació i els casos d’ús de la blockchain en sectors com les finances, la logística, el transport marítim, el sector públic i l’energia, així com les oportunitats de la identitat digital i l’emissió de la moneda digital.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram