Font: Generalitat de Catalunya

El projecte d’àmbit europeu CHARM, que vol donar a conèixer pobles amb encant amagats per l’Europa rural, ha recaigut a mans de l’Agència Catalana de Turisme (ACT). La missió serà crear una ruta transnacional d’una desena de pobles amb encant en sis països diferents de la Unió Europea, que ofereixen una setantena d’activitats basades en el patrimoni cultural i natural de zones rurals europees.

En el procés de selecció dels pobles amb encant, l’ACT haurà de tenir en compte la identitat o personalitat vinculades a la història, les tradicions, la gastronomia, els elements arquitectònics i a d’altres actius culturals i naturals. El projecte es complementarà amb l’ús de les tecnologies de les Indústries Culturals i Creatives per oferir una experiència inoblidable als visitants.

El projecte CHARM ha obtingut 533.280 euros de finançament del Programa Europeu COSME, a través de la seva convocatòria de l’any 2018. Una de les prioritat és crear fluxos cap a zones rurals o menys turístiques, contribuint d’aquesta manera a descongestionar les àrees i ciutats amb una alta concentració de visitants. A més, es vol impulsar la competitivitat del turisme europeu i promoure la imatge d’Europa com a destinació turística global d’excel·lència.

L’Agència Catalana de Turisme comptarà amb sis socis més: Turismo Vivencial (TUVI), Tradições d’Outrora (TDO-PORTGALL), Institut für Tourismus-und Bäderforschung in Nordeuropa gmbh (NIT), Tour Guide Fox (TGF), Software Engineering Italia – SWING:IT (SE IT) i Network of European Regions for a Sustainable and Competitive Tourism (NECSTOUR).