Part de la delegació catalana a Milà [Foto: IEEC]

Catalunya participa a l’International Astronautical Congress (IAC), la cita espacial més important del món, que té lloc a Milà (Itàlia) fins al 18 d’octubre. Amb un pavelló propi, la representació catalana repeteix per segon any consecutiu i se suma als més de 150 expositors i 8.000 experts de la indústria, la recerca i les institucions d’arreu del món en aquest àmbit.

Enguany, el lema del congrés és “Responsible space for sustainability” i el pavelló de Catalunya comptarà amb catorze empreses de l’ecosistema espacial català, el qual s’emmarca en l’Estratègia NewSpace de Catalunya. Els seus promotors són la Secretaria de Polítiques Digitals del Departament d’Empresa i Treball i l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC), la Fundació i2CAT i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, els quals han viatjat a Milà. A més, també hi participarà la comunitat NewSpace de la Digital Catalonia Alliance, integrada per empreses, centres de recerca, administracions i altres entitats que desenvolupen, integren, implementen o ofereixen solucions tecnològiques basades en el NewSpace.

Catorze empreses catalanes integren el pavelló català de l’International Astronautical Congress

Les empreses que seran a Milà durant l’IAC són ASE Optics Europe; ATMake; Augusta Abogados; GPA Space; IsardSAT; Kreios Space; OSMIUM; Pangea Aerospace; Sateliot; Satellogic; SLIMOP Space; SPASCAT; Systellar Space i YPlasma. D’aquestes catorze, onze són membres de la comunitat DCA-NewSpace i sis són startups incubades a l’ESA BIC Barcelona, el programa d’incubació de l’Agència Espacial Europea (ESA).

Les companyies catalanes Compoxi, Leaf Space i Open Cosmos també són a la cita internacional, i les dues últimes ho fan amb estand propi. Així, tindran l’oportunitat de donar a conèixer les seves activitats, establir contactes amb altres actors destacats del sector espacial mundial i promoure col·laboracions d’abast global. Quant a la representació institucional, encapçalen la delegació catalana la secretària de Polítiques Digitals, Maria Galindo, i el director de l’IEEC, Ignasi Ribas.

La participació catalana a l’IAC té un triple objectiu triple: projectar internacionalment l’aposta del Govern, materialitzada en l’Estratègia NewSpace de Catalunya, per les grans oportunitats que ofereix la nova economia de l’espai; mostrar al món les capacitats industrials, d’innovació i de generació de talent presents a l’ecosistema català; i afavorir que les empreses catalanes participants puguin fer negocis i establir contactes internacionals com a part d’un ecosistema innovador.

L’IAC 2024 pretén tractar, debatre i proposar solucions adequades al dilema que planteja el lema ‘Responsible space for sustainability’. Es tracta d’incidir en el fet que les tecnologies espacials són clau per a la societat actual i un futur sostenible, però l’espai exterior és un recurs finit i un actiu que cal preservar per a les generacions futures.

Una tria d’empreses catalanes serà el congrés mundial d’astronàutica

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram