La delegada de la Generalitat a Europa Central, Krystyna Schreiber, durant la seva intervenció [Foto: Govern]

En el marc del Fòrum Europeu d’Autogovern, el Consorci Localret i la delegació del Govern català a l’Europa Central han posat en valor la seva expertesa en transformació digital i innovació a la ciutat polonesa de Poznań dins del congrés Local Trends. Hi han assistit el director general del Consorci Localret, Andreu Francisco i la delegada de la Generalitat a Europa Central, Krystyna Schreiber.

Tant Francisco com Schreiber han participat en la ponència Knowing the needs of residents is the foundation readiness of cities for the challenges of digital transformation, juntament amb Zbigniew Wiśniewski, vicepresident del Consell d’Administració de Cashless (Polònia). Han abordat el coneixement de les necessitats dels residents com a base de la preparació de les ciutats per als reptes de la transformació digital i les necessitats, canvis i beneficis que ha d’implicar per als residents la seva implementació eficaç.

La delegada ha compartit l’estratègia SmartCatalonia i els cinc eixos que està desenvolupant la Generalitat per a la digitalització com ciutadania digital, l’administració digital i oberta, connectivitat, ciberseguretat, i innovació digit0al com a una plataforma pel desenvolupament d’una economia nova. “El govern català enfoca la digitalització com a territori intel·ligent, de dalt a baix i de baix a dalt, hem de pensar en arribar als 7,5 milions ciutadans, garantir la seva participació i empoderar-los”, ha destacat la delegada.

El Consorci Localret i la delegació del Govern català a l’Europa Central participen en un fòrum a Polònia

El director general del Consorci Localret, Andreu Francisco, ha assegurat que “a Localret hem creat un metamodel de municipi digital que permet als municipis conèixer el seu nivell de maduresa digital i avaluar els propers passos”. A més, ha dit que “els consells ciutadà de digitalització criden a la ciutadania a participar en la transformació dels seus pobles i ciutats”.

Local Trends és un projecte a llarg termini que té com a objectiu principal iniciar de manera efectiva i substancial un debat constructiu entre divisions, així com enfortir la veu del món local en el debat sobre el desenvolupament i l’entorn socioeconòmic de les unitats de govern local i del país. Local Trends fomenta una actitud de cooperació i diàleg entre els governs locals, l’administració governamental, l’acadèmia i les empreses mitjançant la discussió de reptes i tendències clau.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram