Catalunya aposta pel turisme enogastronòmic [Foto: restaurant Ca La Núria]

Catalunya està present a la World Travel Market de Londres, una de les fires turístiques més importants del món, amb la voluntat de promoure un model turístic “més ètic i innovador”. L’aposta és situar la destinació catalana com el referent europeu en turisme enogastronòmic.

“Tenim un producte excel·lent i n’hem de fer bandera. Catalunya té tots els ingredients per convertir-se en una zona de referència imprescindible del turisme enogastronòmic d’Europa i hem d’aprofitar totes les oportunitats per donar a conèixer aquesta potent oferta que tenim”, ha dit la directora general de Turisme, Marta Domènech.

A Londres, quatre joves xefs catalans demostraran la potencialitat de la cuina catalana. Es tracta de Núria Bonet (restaurant Ca La Núria), Elisabet Nolla (restaurant Normal), Zhou Mengxin (restaurant Somiatruites) i Mariona Rodà (finalista catalana del concurs European Young Chef Award 2019).

“Volem traslladar als principals operadors turístics aquest nou model basat en una oferta de més qualitat i diversificada, i menys estacional i concentrada territorialment”, ha apuntat Domènech. “Quan pensin en la nostra destinació que sàpiguen que apostem per un turisme regeneratiu i que la nostra oferta s’està enfocant en aquesta direcció”, ha afegit.

El Regne Unit continua essent el segon mercat emissor internacional per a Catalunya amb 1.166.900 turistes de gener-setembre del 2022.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram