
El cuiner català Barahona, xef del restaurant L’Estudi de Tòquio, impartint el tallers d’elaboració de pa amb tomàquet [Foto: Govern]
El més rellevant ha estat un diàleg entre els xefs Carme Ruscalleda i Joan Roca, dues de les figures més reconegudes de la cuina catalana i internacional. Els prestigiosos xefs han mantingut un diàleg sobre l’aportació catalana a la innovació gastronòmica amb motiu del reconeixement de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia.
Roca ha destacat que “la cuina catalana és una cuina oberta i integradora, que al llarg de la seva història ha anat absorbint receptaris i tècniques d’altres cultures. Això que fem ara és el que la nostra cuina ha fet sempre: preservar la identitat d’un territori petit però amb una gran diversitat i una forta personalitat, tot mantenint-se oberta a les innovacions”.
“La cuina catalana és oberta i integradora”, subratlla el xef Joan Roca

Diàleg entre els xefs Carme Ruscalleda i Joan Roca a Osaka [Foto: Govern]
“Catalunya ha estat històricament capdavantera en creativitat i transformació, i la gastronomia n’és avui una gran ambaixadora. Ser proclamats Regió Mundial de la Gastronomia reconeix el talent, la innovació i el compromís del nostre sector amb la sostenibilitat i el territori”, ha afirmat la directora de l’ACT, Arantxa Calvera.
Amb aquest acte s’ha volgut fer valdre el talent, la creativitat i l’esperit transformador de Catalunya, amb un èmfasi especial en la gastronomia com a expressió cultural i eina de projecció internacional.
Pa amb tomàquet, vi i Miró: s’obre la Setmana Catalana a l’Expo d’Osaka