La marca d’internacionalització de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), Catalan Arts, és al capdavant de l’estand, on també col·laboren l’Institut Ramon Llull (IRL), el Gremi d’Editors i l’Ajuntament de Barcelona. Tot plegat, per mostrar una imatge del sector i dotar els professionals d’un espai en què puguin desenvolupar les seves activitats a la fira. Diferents representants del departament de Cultura, de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana i de l’Institut d’Estudis Baleàrics també hi seran presents.
En paral·lel, un grup d’onze representants d’altres editorials catalanes visitarà la Fira el 19 d’octubre en una sortida que promou el Gremi d’Editors de Catalunya. Serà aleshores quan el director de l’ICEC, Edgar Garcia, el director de l’IRL, Pere Almeda, i el president del Gremi d’Editors, Patrici Tixis, facin una recepció institucional a les editorials catalanes que hi seran presents i als representants estrangers.
La Fira del Llibre de Frankfurt reuneix unes 7.000 empreses cada any que aprofiten la cita per a donar a conèixer les seves novetats. Pel que fa a la participació catalana, ha crescut any rere any i compta amb Barcelona com una gran aliada, representant més del 50% de la producció i la facturació de la indústria editorial de l’estat.
Natàlia Garriga: “Catalunya és un actor consolidat dins de la Fira de Frankfurt”