Font: Caves Bohigas

Caves Bohigas, amb seu a Òdena (Anoia) és a punt de celebrar 90 anys com a celler elaborador de cava. El celler anoienc és present a 19 països de tot el món i el negoci a l’estranger suposa el 80% del total de les vendes. Des de l’any passat té presència al mercat asiàtic i ven els seus productes a Tailàndia i Filipines.

Els inicis de Caves Bohigas es remunten a finals del segle XIII, quan Pere Moragues i la seva família de viticultors vivien i treballaven les terres de Mas Moragues (actualment, Finca Can Macià). L’elaboració es dedicava, principalment, al consum propi (trilogia mediterrània: pa, oli i vi).

Als segles posteriors, Mas Moragues va anar passant de generació en generació fins que, l’any 1929, Joan Vives va decidir començar a elaborar vi escumós per al seu comerç; en deien xampany. Però, l’any 1936, va esclatar la Guerra Civil i Can Macià va ser ocupada i saquejada, i Joan Vives i la seva esposa Mercè Ciervo van ser afusellats. Acabada la guerra, el nebot de Joan Vives, Josep Maria Bohigas, va seguir amb el negoci del vi i va iniciar la comercialització del xampany Bohigas, que havia iniciat el seu oncle.

Actualment, a la finca de Can Macià d’Òdena 200 hectàrees, se li afegeix la finca de Can Batllevell (Gelida, Alt Penedès), també de la família, amb 30 hectàrees de vinya. Per al mercat exterior, i des de fa gairebé 20 anys, Bohigas forma part de Terra Nostra de Vinos, un consorci format per cinc cellers de diferents denominacions d’origen.

Amb una producció de 500.000 ampolles l’any (450.000 de cava i 50.000, de vi), actualment, el vi i cava Bohigas és present en una vintena de països d’arreu del món i ha rebut nombrosos reconeixements internacionals, que valoren, principalment, la qualitat exquisida dels seus productes.

El proper divendres 31 de maig (20.00 hores) Caves Bohigas celebrarà el nourantè aniversari amb concert gratuït de música en directe a càrrec de la banda de pop i rock Filferro, a la capella familiar de Can Macià.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram