Chicago, seu del fòrum de la Societat Catalana de l'Amèrica del Nord

Del 25 al 27 d’abril de 2019, Chicago acollirà el 17è fòrum de la Societat Catalana de l’Amèrica del Nord (NACS, en anglès). Un seguit de ponents, dels quals encara no s’ha desvetllat cap nom, traçaran l’edició d’enguany sota el títol Estudis catalans: l’estètica i la política del conflicte. Durant tres dies, la Societat Catalana de l’Amèrica del Nord vol donar a conèixer als assistents les demandes globals i locals de producció cultural, l’arquitectura i arts visuals i les cultures de la gastronomia, entre d’altres. A més també s’hi subratllarà la relació entre les Amèriques i Catalunya amenitzat amb propostes musicals i performance.

L’any passat, la Universitat de Chicago va acollir la visita de Jaume Subirana (professor de la UOC), qui va presentar el llibre The Barcelona Reader o Pau Alabajos, qui va oferir la seva música a estudiants de la Universitat de Chicago i de Minnesota, sobre el moviment de la Nova Cançó amb la interpretació de peces pròpies i de Raimon, Lluís Llach, Ovidi Montllor i Maria del Mar Bonet.

La Societat Catalana de l’Amèrica del Nord és una entitat que agrupa investigadors, estudiants i persones que manifesten un interès general per qualsevol aspecte de la cultura catalana (literatura, lingüística, arts visuals i interpretatives, història i filosofia, entre altres disciplines).