Foto: L’Orfeó Català de Buenos Aires, amb el director John Martínez, va entonar el ‘Virolai’ durant el confinament [cedida]

El Casal de Catalunya de Buenos Aires (Argentina) farà un concert benèfic per recaptar fons per les obres de remodelació de la parròquia de Nuestra Señora de Montserrat. Serà el proper diumenge 20 de setembre (20h, hora argentina) a través del canal de Facebook de l’associació.

En el concert benèfic és prevista l’actuació de l’Orfeó Català de Buenos Aires, el Taller Coral Andante (Argentina), In Limine Coro de Cámara (Perú), Coral Dolça Catalunya (Veneçuela) i Amazona Vocal Ensamble (Estats Units).

La parròquia està ubicada al barri de Montserrat, a Buenos Aires. El nom del barri va ser designat l’any 1755 pel català Juan Pedro Sierra, qui va decidir construir una capella amb el nom de Nuestra Señora de Montserrat. Gairebé un segle més tard, la Municipalitat de Buenos Aires aprova el projecte de construcció de l’església actual que es va inaugurar el setembre de 1865.

El temple, d’estil romànic, té una façana de pòrtic de quatre columnes jòniques amb una cúpula de grans dimensions.​ Compta amb un retaule central amb una reproducció de les muntanyes de Montserrat i de l’escolania. L’any 1978 va ser declarat monument històric nacional. Des de 2013 s’estan desenvolupant tasques de restauració.