Font: Adifolk

Copenhaguen (Dinamarca) està a punt per acollir l’Aplec internacional de la cultura catalana, que enguany arriba a la 32a edició. En el marc del Festival 48 Timer, del 26 al 28 d’abril, hi haurà la participació de més d’una vintena d’entitats de la cultura popular i tradicional del país. gegants, diables, sardanes, bandes, havaneres, castellers, falcons, corals bastoners, esbarts, i també expressions no festives, com ara els jocs i la cuina tradicional.

L’Aplec internacional de la cultura catalana l’Associació per a la Difusió del Folklore (Adifolk) i el departament de Cultura de la Generalitat i ja té l’etiqueta d’esdeveniment cultural de màxima referència. No és la primera vegada que la tradició cultural catalana mostra el seu potencial a Dinamarca ja que l’any 2001, Adifolk va organitzar el 14è Aplec Internacional a Copenhaguen. La primera edició de l’Aplec internacional va ser a Amsterdam, l’any 1988 i l’any passat va ser compartida entre Manresa i Washington DC (Estats Units).

La presentació oficial de l’Aplec tindrà lloc el dijous 25 d’abril a l’Aula VerdensKulturCentet amb l’estrena de la mostra ‘Món Gegant’, comissariada per l’Agrupació de Colles de Geganaters de Catalunya amb motiu del congrés internacional homònim que es va celebrar a Reus l’octubre de 2017. El 26 d’abril tindrà lloc una recepció institucional a Catalunya per part de l’Ajuntament de Copenhaguen. El consistori danès tindrà l’oportunitat de conèixer el Ball d’Homenatge, que a còpia dels anys s’està consolidant com un protocol per obrir cada vegada més activitats relacionades amb la cultura popular.

Fins el 28 d’abril, la representació de la cultura catalana finalitzarà amb l’Espectacle de Cloenda amb una mostra de tots els grups participants i la celebració d’un tirabol amb els músics de les diferents formacions desplaçades a Dinamarca.

UNA MUNIÓ D’ENTITATS PARTICIPANTS

El 32è Aplec Internacional que tindrà lloc a Copenhaguen comptarà amb la participació d’agrupacions musicals com la Banda de música FCSM Camarles, la Cobla Catalana dels Sons Essencials, Les Anxovetes, la Cobla La Principal de l’Escala; els balls de seguici amb els Cavallets del Patronat del Corpus de Lleida i els Bastoners de Súria.

També hi seran el Capgròs Folk-Adifolk, els Nans del Poble Sec de Barcelona, la Mulassa, Lleó i Bou de la UAF-Valls, els Xiquets de Tarragona i els Xiquets de Copenhaguen, la Coral Verge del Camí de Cambrils, els Diables Voliaks d’Oliana, el Ceptrot d’Adifolk, l’Esbart Dansaire de Rubí, la Colla Gegantera de Lloret de Mar, els Geganters i Grallers del Poble Sec, la Federació Catalana Joc Tradicional, la Companyia de Jocs l’Anònima de Berga i les colles sardanistes Tarragona Dansa, Mediterrània Dansa de Figueres i la Colla Sardanista Maig/Xàldiga de Barcelona.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram