
Foto: Prodeca
La Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Andorra commemorarà la Diada Nacional amb un acte dedicat a l’alimentació, la cuina i la salut, que tindrà lloc divendres 12 de setembre al Centre Cultural La Llacuna. L’esdeveniment arriba en un any significatiu, ja que Catalunya ostenta el títol de Regió Mundial de la Gastronomia.
La jornada, sota el lema “Alimentació, cuina i salut, un repte compartit”, començarà amb la intervenció de Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, entitat de referència en recerca científica aplicada a l’alimentació.
A continuació, es desenvoluparà una taula rodona amb la participació d’Elena Roura, directora científica de la fundació; Josep Maria Casals, director del Departament d’Agricultura i Ramaderia del Govern d’Andorra; i la dietista i nutricionista Marta Pons.
Segons la delegada Vives, la Diada té la voluntat que “esdevingui un espai de debat sobre qüestions d’interès compartit entre els dos territoris”
L’objectiu és abordar la temàtica des de diversos punts de vista: la investigació, la nutrició i la importància dels productes de proximitat en els models alimentaris. L’acte és gratuït i obert al públic, tot i que requereix confirmació prèvia. La vetllada finalitzarà amb un refrigeri.
La delegada de la Generalitat a Andorra, Anna Vives, ha subratllat que la voluntat és que la Diada “vagi més enllà de l’acte institucional i esdevingui un espai de debat sobre qüestions d’interès compartit entre els dos territoris”.
Es tracta de la segona commemoració de la Diada que la Delegació organitza al Principat. El 2023, la temàtica va girar entorn del risc dels incendis de sisena generació, coincidint amb la signatura d’un conveni de col·laboració entre els Bombers de Catalunya i els d’Andorra.
Andorra i l’Alguer s’incorporen al programa Lletres Compartides