La despoblació rural representa un dels principals reptes dels països desenvolupats. Així DIPLOCAT ha programat el debat digital ‘Desafiaments per a les regions de muntanya a Europa: de la despoblació a la viabilitat ecològica’, que tindrà lloc el proper dijous 6 de maig a les 11 hores.

El debat se centrarà en tres zones geogràfiques de muntanya europees que destaquen per les seves accions recents: la Val d’Aran, els cantons alpins a Suïssa i la regió Occitània / Pirineus-Mediterrània a França.

En el debat hi participaran el secretari general de la Conferència governamental dels cantons alpins a Suïssa, Fadri Ramming; l’assessor de l’oficina del president de la regió Occitanie / Pyrénées-Méditerranée, Thierry Rebuffat i la Síndica d’Aran, Maria Vergès. La secretària general de DIPLOCAT, Laura Foraster, donarà la benvinguda i el director de la crítica Viure als pirineus, Marcel·lí Pascual, serà el moderador.

El debat serà en català, aranès, francès i alemany i hi haurà traducció simultània. L’acte es va organitzar en col·laboració amb les delegacions del govern català a Suïssa i França, a més del Consell General de la Val d’Aran. Aquells qui vulguin participar-hi cal que s’inscriguin prèviament.