Font: Paris School of Economics

El Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat), organitza aquest divendres, 15 de novembre, juntament amb la Delegació del Govern a França i la Paris School of Economics un debat sobre Cultura i preferències. A la trobada hi participaran catedràtics i professors d’equips de recerca d’universitats i institucions acadèmiques catalanes i franceses.

Aquesta jornada significa la represa de les activitats de diplomàcia pública de Diplocat fora de Catalunya. En concret, reactivem la diplomàcia acadèmica per promoure la reflexió i l’anàlisi sobre la realitat europea, alhora que impulsem de nou aliances entre Diplocat i les entitats membres, en aquest cas les universitats catalanes, amb homòlegs internacionals.

El debat girarà a l’entorn dels lligams i relacions entre la cultura, la identitat, les polítiques socials i l’economia, i com cada element es veu afectat per l’acció dels altres. Les ponències abordaran temes com per exemple el poder de les polítiques socials per canviar la societat, la relació entre identitat cultural i atur, el paper dels mitjans i el llenguatge en el tractament de temes com la immigració i el terrorisme i els seus efectes en el turisme, o la relació entre la identitat nacional i les preferències polítiques mitjançant l’esport, d’entre d’altres.

La sessió començarà amb la benvinguda del delegat del Govern a França, Daniel Camós, el director de Relacions Internacionals de la Paris School of Economics, Andrew Clark, i la secretària general de Diplocat, Laura Foraster. A continuació, s’iniciaran les sessions acadèmiques en una jornada de matí i tarda amb la participació d’acadèmics de la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Paris School of Economics, SciencePo i el Institutit for Economic Analysis de Paris.