El guardó reconeix les accions realitzades per l’empresa contra l’assetjament en el lloc de treball i a les estacions o a l’interior dels trens. “No es tracta només de promoure campanyes específiques contra l’assetjament sexual sinó d’aconseguir la seva erradicació a través d’un pla integral que hem estructurat tant a nivell intern com extern”, explica la presidenta de Ferrocarrils, Marta Subirà.
El premi l’han recollit aquest dimarts a Brussel·les la directora d’Organització i Persones de Ferrocarrils, Juliana Vilert i el director de Planificació Estratègica i Prospectiva d’FGC, Carles Casas, juntament amb dues persones treballadores de Ferrocarrils, Eva Barbero i Samuel Guerra.
FGC treballa contra l’assetjament sexual en el marc del seu Pla d’Igualtat 2018-2022 i de l’Estratègia d’Activisme, que defineix FGC com una empresa feminista i es compromet a avançar en la igualtat efectiva dins de la companyia amb l’objectiu d’esdevenir una empresa paritària l’any 2025.
Els premis Women in Rail reconeixen la tasca que realitzen les empreses, organitzacions i particulars en favor de la promoció de les dones al ferrocarril.