En aquest context, Duch ha assistit al lliurament del premi Best Vision of the Future 2025, en què s’ha reconegut Toni Ruiz, conseller delegat de Mango, i on també s’ha recordat el fundador de la firma catalana, Isak Andic.
Així mateix, el conseller ha mantingut converses amb responsables de grans empreses i entitats bancàries catalanes, juntament amb representants de diferents grups del sector de la comunicació, a qui ha traslladat el suport del Govern al món empresarial català.
En declaracions a l’agència EFE des de Davos, Duch ha explicat que la seva presència es deu al fet que el Govern vol potenciar l’acompanyament a aquestes empreses “en moments de grans canvis al món”.
Enfortiment de les relacions institucionals
En el seu primer viatge oficial a Suïssa, el titular d’Unió Europea i Acció Exterior també ha establert contacte amb països i regions amb interessos compartits amb Catalunya.Concretament, Duch s’ha trobat amb el ministre-president de Flandes, Matthias Diependaele, amb qui han coincidit sobre la importància de consolidar la cooperació entre els dos territoris, que mantenen lligams des del 2008 en matèries com la recerca i les tecnologies emergents.
En paral·lel, Duch ha conversat amb Nathalie Fontanet, presidenta del cantó de Ginebra i consellera d’Estat de finances, recursos humans i afers exteriors; i Béatrice Ferrari, directora d’Afers Exteriors del cantó ginebrí.
A Davos, el conseller també ha assistit a una taula rodona centrada en la competitivitat d’Europa a través de tecnologies netes. A partir dels informes Draghi i Letta, s’ha discutit com la Unió Europea ha d’aconseguir autonomia estratègica, resiliència econòmica i la descarbonització.
Duch constata a Brussel·les actituds “comprensives, constructives i proactives” sobre l’oficialitat del català