Zoya Naumov i Esther Guerrero participaran a l’Europeu de pista coberta que tindrà lloc a Glasgow (Escòcia) aquest cap de setmana, 1, 2 i 3 de març. Naumov, de Bellaterra, ho farà després de revalidar el títol de campiona d’Espanya dels 800 metres llisos sense la presència de Guerrero. L’atleta de Banyoles, campiona d’Espanya de 1.500 metres, ha decidit que només ho farà a la prova de 800 metres perquè té moltes més opcions de classificar-se per a la final.

“Després de provar-me, he decidit que només competiré a la prova de 800 metres. A Europa, hi ha molt bones atletes en la prova de 1.500 metres”, ha explicat Guerrero. El 6 de febrer passat, l’atleta banyolina va fer un temps de 2:01.45 a Sabadell en el Campionat de Catalunya mentre que Naumov va acabar com a subcampiona.

Zoya Naumov s’estrenarà en un Europeu per primera vegada en la seva carrera i reconeix que “és un esglaó més perquè les proves són al nivell de les olimpíades”, reconeix. L’atleta de Bellaterra ja pensa en els Jocs Olímpics de Tokyo 2020. “És el somni de tot atleta! M’agradaria molt ser-hi”, apunta. Naumov recorda que “encara no se sap com es farà la selecció per Tokyo 2020, perquè sabem que no serà per mínimes, com fins ara, sinó per punts”. La possibilitat que l’atleta de Bellaterra sigui una de les escollides per a l’equip espanyol està cotitzant a l’alça.