Les directores Ariadna Relea i Mariona Guiu emprenen un nou documental després de ‘Singled [Out]’ i ho fan per enregistrar la mirada de cineastes d’arreu del món sobre la crisi del coronavirus des de la finestra de casa seva.

Realitzadors confinats a Barcelona, Milà, Moscou, L’Havana, Lima, Sao Paulo, Kigali, Alexandria, Hong Kong, Pequín, Nova York o Melbourne expliquen amb una càmera a la finestra de casa seva les dificultats i oportunitats d’estar confinat, reflexionen sobre l’oportunitat de fer un canvi, o com seria la transformació que es busca després de la pandèmia.

El projecte col·laboratiu està orquestrat per les documentalistes catalanes (Suricata Stories) en coproducció amb 9 am Media Lab LLC (Estats Units). “Ara que estem tancats arreu per obligació o per responsabilitat, potser sigui un bon moment per mirar endins i descobrir que, tal i com mirem dins nostre, és com dirigim la mirada cap a fora”, explica Ariadna Rele.

Els directors arreu del món col·loquen la càmera en una finestra mirant a l’exterior, i narren, a través de diferents situacions reflexives, més o menys poètiques, més o menys quotidianes, les preocupacions i interrogants al voltant del gran moment de canvi que s’està vivint.

Els directors que hi participen, una vintena, han pel·lícules seleccionades a festivals com La Berlinale, San Sebastián, Málaga, Solothurner Filmtage o Melbourne. A Barcelona hi participen Xavier Artigas i Anna Sànchez; a Madrid Elisa Moreno i José Arana; i a Palma de Mallorca Martha Zein.